یوم‌الهدم؛ تفکر داعشی آل سعود که یک قرن پیش بقیع را ویران کرد


توجیه 90 سال پیش آل سعود، توجیه امروز داعش/
توجیهی که رژیم آل سعود حدود 93 سال پیش در چنین روزی، برای ویرانی قبور ائمه و یاران پیامبر در بقیع بکار برد، همان توجیهی است که امروز «داعش» در سوریه و عراق برای ویرانی بارگاه بزرگان اسلام به کار می‌برد.

به گزارش مشرق، 8 شوال 1344.ق (31 فروردین 1305) سالروز ویرانی آرامگاه‌های ائمه و صحابه پیامبر اسلام در قبرستان بقیع در مدینه منوره است که یوم الهدم نامیده می‌شود.

قبرستان بقیع یکی از اصلی‌ترین قبرستان‌های مدینه از زمان پیامبر اسلام (ص) بوده که یکی از نزدیک ترین آثار تاریخی به مسجدالنبی است.

هزاران نفر از اهالی مدینه در این قبرستان به خاک سپرده شده‌‌اند که شماری از آنها از اهل بیت پیامبر اسلام یا صحابه ایشان (ص) بوده‌اند.

اکثر منابع مذهبی روایت کرده‌اند که فاطمه زهرا (س) دختر پیامبر اسلام به همراه فرزندش امام حسن (ع)، امام سجاد (ع)، امام محمد الباقر (ع) و امام جعفر الصادق (ع) به همراه بیش از 10 هزار صحابی پیامبر از جمله عثمان بن عفان [خلیفه سوم] در این قبرستان به خاک سپرده شده‌اند.

این قبرستان که مشهورترین قبرستان تاریخ اسلام است همسران پیامبر [غیر از خدیجه (ع)]، عموی پیامبر و عمه ایشان صفیه را نیز در خود جای داده است.

از دیگر شخصیت‌های شناخته شده که در این قبرستان به خاک سپرده شده‌اند می‌توان حلیمهمادر رضاعی پیامبر جویریه،ام‌سلمه،زینب دختر جحش،زینب دختر خزیمه،سوده،حفصه،صفیه،ام‌حبیبه،عایشه، ابراهیم پسر پیامبر، دختران پیامبر (زینب،رقیهوام‌کلثوم)،ام‌البنینهمسر امام علی (ع) و مادرابوالفضل العباس(ع)، صفیهوعاتکهعمه‌های پیامبر،عقیل بن ابی‌طالبوعبدالله بن جعفر و عبدالله وآمنه، والدین پیامبر اسلامرا نام برد.

اهمیت ویژه این قبرستان از آن جهت است که پیامبر اسلام برای اولین بار آن را برای به خاک سپردن مسلمانان انتخاب کرد و اولین مسلمانی که در این قبرستان به خاک سپرده شده «عثمان بن مظعون» بوده است.

تا پیش از تسلط«محمد بن سعود بن محمد آل مقرن» موسس اولین دولت آل سعودبر شهرمدینهبر روی مزارهای پیشوایان و سایر بزرگان اسلام که درمدینهمدفون بودند گنبدها و بناهایی قرار داشت.

پیشوایان بقیع در بقعه بزرگی که به طور هشت ضلعی ساخته شده بود و اندرون و گنبد آن سفیدکاری شده بود مدفون بودند.

با توجه به اینکه وهابی‌ها ساخت بنا بر قبور و زیارت آن را شرک و کفر می‌دانند، ابتدا در سال 1220.ق بقیع را ویران کردند اما مسلمانان بار دیگر اقدام به ساخت بارگاه‌ ائمه کردند در ماه رمضان سال 1344.ق «بن سعود» که بار دیگر بر مدینه مسلط شده بود، شیخ عبدالله قاضی‌القضات خود را ازمکهبه مدینه اعزام کرد تا موضوع تخریب مقابر موجود در مدینه را با علما و سران این شهر مطرح و موافقت آن‌ها را ولو به صورت ظاهری جلب کند و با این هدف جلسه‌ای تشکیل شد.

شیخ عبدالله از حاضران پرسید: «دربارهٔ تخریب اینگنبدوبارگاه‌هاچه می‌گویید»؟ بسیاری از آن‌ها از ترس جان‌شان جواب ندادند، بعضی دیگر هم اظهار موافقت کردند.وهابی‌هانیز مردم را با زور اسلحه جمع کرده و به سویبقیعحرکت دادند و هرچه گنبد و ضریح در شهر مدینه و بیرون از شهر بود، ویران کردند.

ضریح فولادی ائمهبقیعرا که در اصفهان ساخته شده بود و بر قبور چهار امام شیعیان قرار داشت از جای در آورده و بردند؛ وهابیون از ترس عواقب کار خود از تخریب حرم نبوی خودداری کردند.

تخریب بقیع، از همان آغاز اعتراضات گسترده‌ای را در میان مسلمانان برانگیخت، مردمآذربایجان، شوروی،ازبکستان،ترکمنستان،ایران،ترکیه،افغانستان،عراق،چین، مغولستان،هندو مناطقی ازروسیهدر نامه‌ها و مکاتبات بسیار ویرانی قبرستان بقیع را محکوم کرده بودند.

دولت‌های مسلمان به این اقدام اعتراض کردند و برخی دولتها از جمله دولت ایران، سفر به حجاز را بر شهروندان خود ممنوع کرد. حکومتایرانهیأتی رسمی را بهحجازفرستاد تا گزارشی از وضعیت حرمین و بقیع تهیه کند. دولت هند نیز هیأتی بهمکهفرستاد تا شدیداً به این اقدام اعتراض کند.

دولت ایران روز 16 صفر سال1344.ق را به مناسبت هتک حرمت به بقیع، عزای عمومی اعلان کرد وآیت الله مدرسدر مجلس ایران تلاش‌هایی را برای مقابله با این عمل آغاز کرد. مجلس ایران کمیسیونی را برای بررسی موضوع تشکیل داد.

دولت سعودی برای پیشگیری از خشم مسلمانان و توجیه تخریب اماکن مذهبی، نمایندگان دولت‌های مسلمان را به مکه فراخواند. از ایران هیأتی مرکب ازغفار خان جلال السلطنه، وزیر مختار ایران درمصر، وحبیب الله خان هویدادر تاریخ 24 شهریور 1304. ش واردجدهشد. با ترفندهای دولت سعودی و عدم پیگیری جدی از سوی مقام‌های کشورهای اسلامی، این قضیه مسکوت ماند.

حبیب الله خان هویدا در سفرحجازباعبدالعزیز بن عبدالرحمن بن سعوددیدار کرد. به نقل او، عبدالعزیز ویرانی اماکن مقدس بقیع را بر عهده «بدوی‌های جاهل» انداخت و خود را در این اقدام بی‌تقصیر دانست.

عدم بازسازی اماکن تخریب شده بقیع توسط آل سعود، تا سال‌ها مانع آن شد که حکومت ایران دولت سعودی وقت را به رسمیت بشناسد و پس از آن نیز این مسأله، تا مدتها موجب تیرگی روابط طرفین بود.

توجیه دیروز آل سعود، توجیه امروز داعش

توجیهی که رژیم آل سعود حدود یک قرن پیش (93 سال) برای ویرانی قبور ائمه و یاران پیامبر در بقیع بکار برده بود همان توجیهی است که امروز تروریست‌های «داعش» در سوریه و عراق بکار می‌برند و در طول چند سالی که این پدیده در خاورمیانه ایجاد شده است ده‌ها ضریح و بارگاه شخصیت‌های برجسته اسلامی در عراق و سوریه ویران شده است.

 

منبع: فارس

پاسخ به استفتائاتی درمورد احکام پوشش و آرایش

یکی از مباحث مهم فقهی که مورد نیاز آحاد افراد جامعه می‌باشد احکام «پوشش و آرایش» است. «پوشش» یک امر طبیعی برای انسان‌ها و از ممیزات او نسبت به دیگر موجودات است. «آرایش» هم رفتاری است که از تمایل انسان به خودآرایی نشئت می‌گیرد. اسلام در احکامی که در مورد پوشش و آرایش وضع کرده، این دو مسئله را نظام‌مند کرده به‌گونه‌ای که شخصیت وزین و مطلوب را برای آقایان و بانوان حفظ کند.

به گزارش مشرق، پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (KHAMENEI.IR)، چندی پیش اعلام کرد به پرسش‌های شرعی مخاطبان درباره‌ی احکام پوشش و آرایش پاسخ می‌دهد.

 
حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین فلاح‌زاده -عضو دفتر استفتائات حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای و رئیس مرکز موضوع‌شناسی احکام فقهی- به پرتکرارترین سؤالات مطابق با فتاوای حضرت‌ آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای پاسخ داده است که متن پاسخ‌ها همزمان با ۲۱ تیرماه، روز عفاف و حجاب به شرح زیر منتشر می‌شود.
 
 فهرست اجمالی:
 
  ۱. محدوده‌ی پوشش خانم‌ها و آقایان در جامعه
 
  ۲. آیا پوشاندن پا در برابر نامحرم و در هنگام نماز واجب است؟
 
  ۳. آیا مرد می‌تواند همسرش را ملزم به بی‌حجابی یا حجاب کند؟
 
  ۴. آیا حلقه‌ی ساده‌ی ازدواج در دست خانم‌ها زینت محسوب می‌شود؟
 
  ۵. انتشار تصاویر با حجاب بانوان محجبه توسط خودشان در شبکه‌های اجتماعی
 
  ۶. استفاده از پوشش‌های رنگارنگ توسط بانوان
 
  ۷. پوشیدن ساپورت، شلوار لی و جین، روسری و کفش رنگی و مانتوی کوتاه در زیر چادر
 
  ۸. استفاده از چادر و پوشیه در کشورهای غیر اسلامی
 
  ۹. نگاه پزشک به بیمار غیرهمجنس
 
  ۱۰. مراجعه‌ی خانم به پزشک مرد در شرایطی که مهارت پزشک زن پایین‌تر است
 
  ۱۱. آیا باید تمام شهر را برای پیدا کردن پزشک همجنس بگردیم؟
 
  ۱۲. گرفتن نبض و معاینه‌ی چشم، گوش و دهان و دندان خانم توسط پزشک مرد
 
  ۱۳. چه نوع پوشش برای خانم‌ها از حیث رنگ، جنس و نوع در مقابل نامحرم اشکال دارد؟
 
  ۱۴. استفاده از چادر براق و رنگارنگ در برابر نامحرم
 
  ۱۵. استفاده از لباس‌های تنگ و چسبان
 
  ۱۶. پوشیدن جوراب نازک
 
  ۱۷. بستن موی بلند خانم‌ها در زیر روسری به‌طوری‌که منجر به برآمدگی در پشت سر بشود
 
  ۱۸. پوشیدن کفش پاشنه‌بلند برای بانوان
 
  ۱۹. پوشیدن تی‌شرت‌های کوتاه توسط پسران به‌طوری‌که بخشی از بدن نمایان شود
 
  ۲۰. میزان پوشش دختر در مقابل خواستگار
 
  ۲۱. الزام دختربچه‌ها قبل از رسیدن به سن بلوغ به رعایت حجاب
 
  ۲۲. اجبار کارمندان زن به آرایش کردن در محیط کار توسط کارفرما
 
  ۲۳. آیا حکم پوشش در برابر نامحرمان فامیل متفاوت است؟
 
  ۲۴. میزان پوشش زن در برابر محارم خود به غیر از همسر
 
  ۲۵. مصداق آرایش چیست؟
 
  ۲۶. کدام «عرف» ملاک است؟ عرف متشرعین یا عرف کوچه و بازار؟
 
  ۲۷. حاضر شدن خانم‌ها با ظاهر آرایش‌کرده در مقابل نامحرم
 
  ۲۸. کاشت ناخن و مژه‌ی مصنوعی
 
  ۲۹. حکم وضو و غسل با داشتن آرایش، لاک ناخن و کرم
 
  ۳۰. استفاده از عطر و ادکلن توسط خانم‌ها
 
  ۳۱. استفاده از لوازم آرایشی که ضرر جسمی به همراه دارد
 
  ۳۲. تتو کردن ابرو و سایر اعضای بدن
 
  ۳۳. اپیلاسیون بدن
 
  ۳۴. بلند بودن ناخن برای خانم‌ها
 
  ۳۵. رنگ کردن یا برداشتن ابرو برای خانم‌ها
 
  ۳۶. استفاده‌ی خانم‌ها از موی مصنوعی و نگاه نامحرم به آن
 
  ۳۷. تراشیدن ریش
 
  ۳۸. آیا آرایش کم هم حرام است؟
 
  ۳۹. مداد چشم
 
  ۴۰. کرم ضد آفتاب و کرم سفیدکننده
 
  ۴۱. تتو کردن خط چشم و خط لب
 
  ۴۲. ابرو برداشتن مردان
 
  ۴۳. استفاده از زیورآلات طلا و پلاتین برای مردان
 
۱. محدوده‌ی پوشش خانم‌ها و آقایان چقدر باید باشد؟
 
خانم ها در نگاه نامحرم تمام بدن را باید بپوشانند غیر از دو موضع که واجب نیست پوشانده شود البته در صورتی که آرایشی یا زیوری نداشته باشد. آن دو موضعی که واجب نیست یکی گردی صورت است به مقداری که در وضو لازم است شسته شود، یکی هم دست¬‌ها از نوک انگشتان تا مچ. این مقدار هم البته اگر آرایش و زینتی داشته باشد حتماً باید پوشانده شود.
 
به دست داشتن انگشتر هم اگر ساده باشد، چشمگیر نباشد، به نظر حضرت آقا پوشاندنش واجب نیست اما اگر ساده نیست و چشمگیر است باید پوشانده شود.
 
اصل حجاب درباره‌ی آقایان پوشاندن عورتین است اما اگر در جایی قرار می¬‌گیرند که در معرض نگاه نامحرم یا در معرض نگاه شهوت‌آلود دیگران یا به‌گونه¬‌ای است که طرف انگشت‌نما می¬شود، باید به مقدار لازم و متعارف بدن را بپوشاند.
 
۲. آیا پوشاندن پا از نگاه نامحرم برای خانم‌ها واجب است یا خیر؟ و حکم پوشش پا برای خانم‌ها در هنگام نماز در صورتی که نامحرم در آنجا نباشد چیست؟
 
خانم‌ها در مقابل نامحرم باید پاها را بپوشانند؛ تنها دو موضع برای پوشش خانم‌ها در حضور نامحرم استثنا شده است: «گردی صورت و دست‌ها تا مچ» البته به شرط اینکه آرایش و زیوری که جلب توجه کند و چشمگیر باشد نداشته باشند.
 
اما در نماز سه موضع استثنا شده که پوشاندن آن واجب نیست؛ «گردی صورت» به مقداری که در وضو شسته می‌شود، «دست‌ها تا مچ» و «پاها تا مچ، به شرط اینکه نامحرمی نباشد».
 
۳. مرد تا چه اندازه اختیار دارد همسر خود را ملزم به پوشش و آرایش خاصی نماید؟ و زن تا چه حد باید به حرف شوهرش در این‌باره گوش دهد و رعایت حجاب یا رعایت نکردن آن را الزامی بداند؟
 
مسئله‌ی پوشش و آرایش ربطی به دستور یا نهی شوهر ندارد بلکه حکم خدا است و خانم‌ها باید در جاهایی که حجاب واجب است یعنی در نگاه نامحرم مراعات کنند حتی اگر شوهر مخالفت کند.
 
بعکس در جاهایی که حجاب واجب نیست، اطاعت از امر شوهر به حجاب باز هم واجب نیست؛ مگر اینکه موردی باشد که اگر خانم اطاعت نکند، اختلاف یا مشاجره به وجود می‌آید و خدای ناکرده منجر به جدایی خواهد شد یا ترس از این باشد، در اینجا چون امر مهمی در میان است اطاعت لازم می‌باشد.
 
۴. آیا استفاده از حلقه‌ی ساده‌ی ازدواج برای خانم زینت محسوب می‌شود؟
 
انگشتر خانم‌ها اگر چشمگیر نبوده و ساده باشد -حالا فرقی نمی‌کند که مربوط به ازدواجش بوده یا خودش تهیه کرده و یا هدیه گرفته است- پوشاندنش واجب نیست. اما اگر انگشتر چشمگیر و خاص است باید از نگاه نامحرم پوشانده شود.
 
۵. برخی از خانم‌ها در شبکه‌های مجازی با قصد خیر و هدف ترویج حجاب اسلامی و چادر مشغول به فعالیت هستند و عکس‌های خود را با حجاب کامل منتشر می‌نمایند. لکن در برخی موارد همین تصاویر موجب سوءاستفاده قرار می‌گیرد؛ تکلیف چیست؟
 
اگر این تصاویر مورد سوءاستفاده قرار گیرد یا تحریک‌آمیز باشد یا مفسده‌ای برای خانم داشته باشد، جایز نیست.
 
۶. آیا استفاده‌ی نوع خاصی از حجاب با رنگ‌های متنوع جهت جذب دیگران به مقوله‌ی حجاب جایز است؟
 
استفاده از رنگ‌های متنوع اگر به‌گونه‌ای باشد که موجب جلب توجه نامحرم شده به‌طوری‌که خانم انگشت‌نما شود جایز نیست. درست است که برخی قصد خیر دارند و می‌خواهند حجاب تمیز و شیک داشته باشند و مرتب باشند و با این کار دیگران را جذب کنند تا حجاب ترویج پیدا کند، اما باید به این نکته توجه داشته باشند طوری نشود که در نگاه دیگران حتی بین خانم‌ها انگشت‌نما شوند؛ یا موجب جلب توجه نامحرم شوند که در این دو صورت جایز نیست. اما اگر این‌گونه نیست و حجابشان عادی است و دیگران هم جذب این حجاب می‌شوند، قطعاً اشکالی ندارد.
 
۷. حکم پوشیدن ساپورت و شلوار لی یا شلوار جین و روسری و کفش رنگی و مانتوی کوتاه در زیر چادر چیست؟
 
برای پوشش شرایطی ذکر شده ازجمله اینکه برجستگی‌های بدن مشخص نباشد. در مورد ساپورت، این‌گونه است که تمام هندسه‌ی بدن مشخص است؛ بنابراین حجاب کاملی نیست اما نسبت به نوع‌های رنگی شلوار جین و لی، اگر زیر چادر باشد و پیدا نباشد، حکم خاصی ندارد؛ به فرض اینکه پیدا هم باشد اگر به‌قدری چسبان نباشد که هندسه‌ی بدن مشخص باشد -یعنی یک مقداری گشاد باشد که برجستگی بدن مشخص نباشد- و اینکه رنگش به‌گونه‌ای نباشد که فرد انگشت‌نما شود و به‌اصطلاح لباس شهرت نباشد، اشکالی ندارد.
 
۸. آیا پوشیدن چادر در کشورهای غربی و یا استفاده از پوشیه در شهرهایی که متداول نیست، حکم لباس شهرت را پیدا می‌کند و اشکال دارد؟
 
اصل مراعات حجاب لازم است یعنی اگر فرد به جایی رفت که افراد بی‌حجاب هستند، او باید حجاب را مراعات کند؛ اگرچه چادر حجاب برتر و بهتر است اما اگر در جایی پوشیدن چادر یا پوشیه برایش مفسده دارد و ممکن است مورد تعرض قرار گیرد یا اینکه انگشت‌نما شود یعنی لباس شهرت محسوب شود، در آنجا به خاطر وجود مفسده، استفاده از چادر یا پوشیه جایز نیست.
 
۹. آیا منظور از نگاه پزشک به بیمار غیرهمجنس، نگاه به قسمت‌های خاص بدن است و یا نگاه همراه با لذت و گناه به بیمار؛ در این صورت تشخیص توسط بیمار چگونه خواهد بود؟
 
نگاه حرام -چه برای پزشک و چه برای غیرپزشک- نگاه به قسمت‌هایی از بدن زن است که در نگاه نامحرم باید بپوشاند؛ یعنی نگاه به غیر از صورت و دست‌ها، یا نگاه شهوت‌آلود به خانم؛ این به حکم اولی نگاه حرام است. اما در صورت اضطرار و ناچاری که پزشک همجنس موجود نباشد یا اگر هست در دسترس نیست و فرد ناچار است، در این صورت پزشک قسمت‌های دیگر بدن را هم به ضرورت می‌تواند برای معاینه و معالجه‌ی لازم نگاه کند.
 
تشخیص نگاه شهوت‌آمیز هم به خود پزشک برمی‌گردد و معمولاً تشخیصش برای بیمار مشکل است. اگر خانم می‌خواهد به پزشک مراجعه کند و می‌داند پزشک برای درمان او باید به جاهایی که نگاه نامحرم به آن حرام است نگاه کند، در صورتی که پزشک همجنس وجود داشته باشد، نمی‌تواند به پزشک غیرهمجنس مراجعه کند ولو اینکه پزشک همجنس با تأخیر حاضر می‌شود، اما اگر تأخیر ممکن نیست و چاره‌ای ندارد، این مراجعه اشکال ندارد. اگرچه وظیفه‌ی پزشک هم این است که در نگاه به مقدار ضرورت اکتفا کند.
 
۱۰. در صورتی که پزشک متخصص همجنس و غیرهمجنس برای خانم‌ها وجود دارد اما پزشک مرد برای معاینه و معالجه‌ از تخصص بالاتری برخوردار است، آیا در این صورت مراجعه به پزشک مرد برای خانم‌ها جایز است؟
 
در صورتی که پزشک همجنس وجود دارد و می‌تواند معاینه و معالجه کند هرچند ممکن است پزشک غیرهمجنس تخصص بالاتری داشته باشد، مراجعه به پزشک غیرهمجنس در صورتی که مستلزم لمس و نظر حرام باشد جایز نیست.
 
اما اگر تخصص پزشک همجنس خیلی پایین است و مطمئن هستند که نمی‌تواند معالجه کند، در این صورت در حقیقت پزشک همجنس که بتواند این بیمار را معالجه کند وجود ندارد؛ اما باید توجه داشت بهانه‌ی اینکه  پزشک غیرهمجنس تخصص بالاتری دارد و بهتر عمل می‌کند، مجوزی برای مراجعه به او نیست.
 
۱۱. در شهرهای کوچک که متخصص خانم کم است، آیا باید کل شهر را بگردیم تا پزشک خانم پیدا کنیم؟ و در صورت نبود متخصص خانم، آیا لازم است به شهرهای همجوار برویم؟
 
به هر حال لمس بدن نامحرم حرام است و نگاه به آن قسمت‌هایی که باید پوشانده شود حرام است. خانم هم اگر بیمار باشد بدون مجوز شرعی نمی‌تواند خودش را در معرض نگاه یا لمس حرام قرار دهد؛ مثلاً اگر در آن طرف شهر و یا در شهرهای همجوار، پزشک متخصصی هست و ایشان هم بیماریش شدید نیست و از نظر مالی نیز برایش امکان دارد و به‌طور معمول هزینه‌اش را دارد و امکان مراجعه هم هست، این‌چنین شخصی نمی‌تواند مرتکب فعل حرام شود.
 
۱۲. گرفتن نبض و یا دیدن چشم و گوش و دهان و دندان خانم‌ها توسط پزشک مرد اشکال دارد؟
 
گوش ازجمله قسمت‌هایی است که خانم باید از نگاه نامحرم بپوشاند؛ بنابراین اگر مجوزی ندارد، مراجعه به پزشک غیرهمجنس جایز نیست اما اگر اضطرار باشد (پزشک همجنس موجود نباشد) اشکالی ندارد.
 
درباره‌ی معاینه‌ی دهان و دندان و چشم هم بنابر احتیاط واجب پزشک غیرهمجنس برای معاینه و معالجه نگاه نکند ولی اگر پزشک همجنسی وجود ندارد باز هم مثل سایر موارد اشکالی ندارد.
 
درباره‌ی گرفتن نبض هم اگر از روی لباس باشد یا پزشک دستکش داشته باشد و مفسده‌ای وجود نداشته باشد، اشکالی ندارد. اما اگر پزشک دستکش ندارد و از روی لباس هم نیست و بدن خانم لمس می‌شود، این کار جایز نیست مگر در صورت اضطرار.
 
۱۳. چه نوع پوششی از حیث رنگ، جنس و نوع برای خانم‌ها در مقابل نامحرم اشکال دارد؟
 
به‌طورکلی اگر لباس به‌گونه‌ای باشد که فرد را در نگاه دیگران انگشت‌نما نموده و یا جلب توجه نامحرم کند -حتی در کیفیت پوشیدن- پوشیدن آن جایز نیست. در پوشش بیرون شرایطی برای لباس گفته‌اند:
 
اینکه بدن را به مقدار کامل بپوشاند، خیلی نازک نبوده و بدن‌نما نباشد، از نظر حجم طوری باشد که برجستگی‌ها و برآمدگی‌های بدن را بپوشاند، خیلی تنگ و چسبان نباشد و همچنین این لباس مروج فرهنگ ابتذال و یا فرهنگ دشمنان نباشد. یعنی خودتان استقلال داشته باشید.
 
۱۴. آیا استفاده از چادر براق و رنگارنگ در برابر نامحرم اشکال دارد؟
 
نه، اشکالی ندارد مگر اینکه به‌گونه‌ای باشد که جلب توجه نامحرم کند یا در حدی است که فرد انگشت‌نما می‌شود.
 
۱۵. در استفاده از لباس‌های تنگ و چسبان چه معیارهایی باید رعایت شود؟
 
به‌طورکلی لباس نباید به‌قدری چسبان باشد که حجم و هندسه‌ی بدن مشخص شده و یا موجب جلب توجه نامحرم یا انگشت‌نما شدن شود.
 
۱۶. آیا پوشیدن جوراب نازک برای خانم¬‌ها به‌طوری‌که پا در مقابل نامحرم مشخص باشد جایز است؟
 
از جمله شرایط پوشش و لباس این است که بدن¬‌نما و نازک نباشد که پوست بدن پیدا باشد. بنابراین پا باید از نگاه نامحرم پوشانده شود، اگر خانمی جوراب نازک بپوشد که پا دیده شود، حجابش کامل نیست و جوراب باید در حدی باشد که پا پیدا نباشد.
 
۱۷. خانم هایی که موی بلند دارند و موی خود را در زیر روسی یا چادر در پشت سرشان می¬‌بندند به‌گونه‌ای‌که یک برآمدگی زیر روسری یا چادر ایجاد می¬‌شود، این مسئله شرعاً چه حکمی دارد؟
 
اگر این وضع به‌گونه ای باشد که جلب توجه نامحرم ¬کند یا خانم انگشت‌نما شود و شکل و شمایل خاصی پیدا کند حرام است اما اگر در آن حد نباشد اشکالی ندارد.
 
۱۸. پوشیدن کفش¬‌های پاشنه‌بلند برای بانوان چه حکمی دارد؟
 
اگر موجب جلب توجه نامحرم شود یا خانم انگشت¬‌نما می¬شود جایز نیست اما اگر در آن حد نباشد اشکالی ندارد.
 
۱۹. پوشیدن تی¬‌شرت¬‌های کوتاه برای پسران و مردان به‌نحوی که بخشی از بدن در معرض دید قرار می¬‌گیرد چه حکمی دارد؟
 
به‌طورکلی اگر انسان لباسی بپوشد که مثلاً کوتاه است یا قسمتی از بدن پیدا است یا شکل و شمایل خاصی دارد و جلب توجه می¬‌کند و ممکن است انگشت‌نما شود و مردم بگویند این چه وضعیت و لباسی است، اگر در آن حد باشد حرام است.
 
۲۰. پوشش دختر در مقابل خواستگار چگونه باید باشد؟
 
دختری که هنوز عقدش با پسری که به خواستگاری او آمده خوانده نشده -ولو انگشتر هم آورده باشند- بنا بر حکم اولی نامحرم هستند و حدود و ثغور شرعی در رابطه با حجاب، نگاه و حتی صحبت باید رعایت شود، اما یک استثنائی وجود دارد؛ زمانی که خواستگار آمده، همه‌ی صحبت¬‌ها شده و توافق صورت گرفته، فقط مانده که پسر نامزدش را خوب ببیند که آیا کاملاً مورد پسند است یا خیر؛ گفته‌اند یک نگاه به مو و اینها اشکالی ندارد آن هم احتیاط این است که لباس توری داشته باشد و از روی آن ببیند اما این بدان معنا نیست که هر روز خواست صبح و شب راه بیفتد دخترها را ببیند بعد راجع به شرایط صحبت بکند.
 
۲۱. آیا دختربچه‌ها را قبل از رسیدن به سن بلوغ باید ملزم به رعایت حجاب کرد؟
 
کودک قبل از سن بلوغ تکلیف ندارد، ولی از نظر تربیتی اگر در معرض نگاه نامحرم است، باید تا حدودی حجاب را رعایت کند. این کار وظیفه‌ی پدر و مادر یا سرپرست کودک است. اما زمانی این کار واجب است که رعایت نکردن حجاب برای کودک مفسده¬ داشته باشد یا در معرض نگاه حرام قرار گیرد یا خوف این باشد که اگر الان حجاب را رعایت نکند در آینده بی¬‌حجاب بار می¬‌آید و حجاب را مراعات نمی¬‌کند؛ در این صورت حجاب لازم است و در غیر این صورت خیر.
 
۲۲. بعضاً دیده می¬¬‌شود بعضی از فروشگاه¬‌ها یا شرکت¬‌ها برای جذب مشتری از دختران و زنان کارمند می‌خواهند نوع خاصی از آرایش و پوشش را داشته باشند که حدود شرعی در آن رعایت نمی¬‌شود. درآمدی که شرط به دست آمدنش قبول انجام چنین چیزی باشد برای دو طرف کارفرما و کارمند چه حکمی دارد؟
 
نه کارمند مجاز است اینجا دستور کارفرما را اطاعت کند و حجاب را رعایت نکند یا در مقابل نامحرم با آرایش ظاهر شود، نه کارفرما شرعاً مجاز است و چنین حقی دارد که چنین دستوری دهد؛ اگر هم دستور داد آنها نمی¬‌توانند اطاعت کنند و لذا اگر اطاعت کرده و حجاب را رعایت نکردند یا در مقابل نامحرم با آرایش حاضر شدند، کار حرامی مرتکب شده‌اند. اما درآمدشان، اگر کاری که انجام می¬‌دهند و شغلشان خلاف نباشد و کالایی که می¬‌فروشند فروش آن کالا اشکالی نداشته باشد، درآمد و مزدی که می¬‌گیرند حلال است. اما اقدام او به آرایش کردن یا اجبار کردن کارمندان به آرایش کردن، کار خلافی است و شایسته نیست که انسان درآمدی کسب کند که در طریق آن، کار حرام مرتکب می‌شود.
 
۲۳. دختری در بیرون از منزل چادری است و حجاب کامل دارد اما در داخل منزل و در مقابل نامحرم¬‌های فامیل لباس‌هایی می-‌پوشد که حجابش کامل نیست یا حجم بدنش مشخص است. حکم این کار چیست و آیا تفاوتی بین نامحرم¬‌های فامیل و غریبه وجود دارد؟
 
تفاوتی بین نامحرم¬‌ها وجود ندارد و نامحرم نامحرم است؛ ممکن است در معاشرت مسائلی وجود داشته باشد؛ مثلاً اینکه یک خانم وقتی شوهر خواهرش به منزلشان می‌آید، با حفظ حجاب کامل، با او سر یک سفره می¬‌نشیند و غذا می¬‌خورد، اما با نامحرم غریبه سر یک سفره نمی‌نشیند. اما اینکه آیا محرم و نامحرم درجه¬‌بندی دارد و یکی بیشتر نامحرم است آن یکی کمتر، خیر.
 
۲۴. پوشش خانم‌ها در مقابل محارم غیر از همسر چگونه باید باشد؟
 
قسمت¬‌های خاص بدن باید پوشیده باشد و نگاه به غیر آن قسمت‌ها اشکال ندارد. ولی گاهی همان‌جا هم حکم ثانوی بار می¬‌شود؛ زمانی که خانمی در معرض نگاه بد محرم خود قرار ¬بگیرد یا احتمال ¬دهد که محرمش نگاه بد دارد یا برای او تحریک‌آمیز باشد یا از نظر تربیتی مشکلی وجود داشته باشد باید آن مواضع را هم بپوشاند.
 
۲۵. مصداق آرایش چیست؟
 
مصداق آرایش را باید عرف تعیین کند؛ یعنی عموم مردم -افرادی که در محل زندگی شخص هستند- اگر کاری را آرایش بدانند و خانم آن آرایش را داشته باشد باید از نگاه نامحرم بپوشاند. مثلاً کرم ساده و معمولی را کسی آرایش نمی¬‌گوید.
 
۲۶. منظور از عرف در بحث آرایش و زینت، عرف متشرعین است یا عرف کوچه و خیابان؟
 
سؤال کردند این عرف چه کسانی هستند؟ متدین¬‌ها هستند یا مردم عادی؟ جواب این است که همه‌ی مردم هستند، آنهایی که آرایش را تشخیص می¬‌دهند -ولو متشرع هم نباشند ولی آرایش را می‌شناسند- اگر بگویند این کار آرایش است، آرایش محسوب شده و در غیر این صورت آرایش نیست.
 
۲۷. آرایش کردن زنان و ظاهر شدن در مقابل نامحرم چه حکمی دارد؟
 
اگر خانمی آرایش داشته باشد، باید آرایشش را از نگاه نامحرم بپوشاند. اگر او آرایش کند به قصد اینکه نامحرم ببیند، این کار حرام است؛ اگر عمداً در نگاه نامحرم چهره‌ی آرایش‌شده‌اش را نپوشاند آن نیز حرام است؛ مواردی هم که در بحث پوشش خانم‌ها استثنا شده (گردی صورت و دست¬‌ها تا مچ) در صورتی است که آرایش و زینتی نداشته باشند.
 
۲۸. کاشت ناخن و مژه‌ی مصنوعی چه حکمی دارد و تکلیف چنین افرادی نسبت به وضو و غسل چیست؟
 
اگر این کار در وقت نماز صورت نمی‌گیرد و شخص می¬‌داند که برداشتن مانع بعداً مشکل است، بهتر است این کار را نکند. ولی اگر این کار را انجام داده است، حال وقت نماز شده و می¬‌خواهد نماز بخواند و به وضو یا غسل احتیاج دارد؛ در این وضعیت باید این مانع را برطرف کند، فرقی هم نمی¬‌کند ناخن کاشته باشد یا مژه‌ی مصنوعی، ولو اینکه این برطرف کردن با صرف وقت یا هزینه یا کمک گرفتن از دیگران ممکن بشود، به هر حال باید این مانع را برطرف کند زیرا وجود این مانع نمی‌گذارد آب به مژه¬‌های اصلی و پوست برسد.
 
اما اگر متوجه ¬شود وقت نماز دارد می¬‌گذرد و فرصت برداشتن این مانع نیست یا هزینه‌ی بسیار بالایی لازم است که الان این هزینه را ندارد یا برداشتنش بسیار دشوار و سخت است و نتواند بردارد، آن وقت تکلیف و وظیفه عوض می¬‌شود؛ به این معنا که چون مانع وجود دارد باید وضو و غسل جبیره انجام دهد و نمازش را بخواند.
 
۲۹. حکم استفاده از لوازم آرایشی و انواع کرم¬‌ها و لاک چیست و تکلیف وضو و غسل کسی که استفاده کرده است چه می-‌باشد؟
 
آراستگی و آرایش کردن برای خانم¬ در صورتی که نخواهد در نگاه نامحرم ظاهر شود، برای شوهر یا حضور در مجلس زنانه¬ که هیچ مرد نامحرمی وجود ندارد اشکالی ندارد؛ اما اگر خدای ناکرده این آرایش برای نامحرم باشد یا می¬‌داند در معرض نگاه نامحرم قرار می¬¬‌گیرد، آرایش کردن برای نامحرم حرام است.
 
حالا اگر شخص آرایش کرده باشد، تکلیفش برای وضو و غسل چیست؟ اگر آرایش در حدی است که آب به پوست نمی‌رسد حتماً باید آن را برطرف کند اما اگر وضعیتی دارد که نمی¬‌تواند آرایش را برطرف کند، مثلاً وقت نماز می¬‌گذرد یا اینکه اینها الان برطرف نمی¬¬‌شود یا خیلی سخت است و یا موادی لازم دارد که الان در دسترس نیست یا هزینه¬‌اش را ندارد، در این وضعیت از باب ناچاری تکلیف عوض می¬‌شود و با همان وضعیت وضو می¬‌گیرد یا غسل می¬‌کند و حکم وضو و غسل جبیره را پیدا می‌کند.
 
۳۰. استفاده از عطر و ادکلن برای خانم¬‌ها چه حکمی دارد؟
 
استفاده از عطر و ادکلن اگر برای شوهر یا حضور در مجلس زنانه یا در جمع  محرم‌ها باشد اشکالی ندارد اما عطر و ادکلنی که موجب توجه نامحرم شود یا ممکن است نامحرم استشمام ¬کند و تحریک شود حرام است.
 
۳۱. حکم استفاده از لوازم آرایشی که بعضاً مضر هستند چیست؟
 
اگر ضرر قابل توجه داشته باشند، استفاده از آنها حرام است؛ ممکن است برخی آرایش¬‌ها سوزش یا درد مختصری داشته باشد ولی ضرر معتنابهی نداشته باشد، که اشکالی ندارد.
 
به هر حال تشخیص با خود مکلف است یا به تشخیص متخصص اعتماد کنند. ممکن است کسی بیماری پوستی داشته باشد و استفاده از یک نوع لوازم آرایش برای او مضر باشد نه برای افراد دیگر که در این صورت استفاده از آن برای او حرام است.
 
۳۲. تتو کردن ابرو و سایر اعضای بدن چه حکمی دارد و وظیفه‌ی مکلف نسبت به وضو و غسل چیست؟
 
تتو کردن اگر برای بدن ضرر قابل توجهی داشته باشد یا تصاویر مستهجن یا مطالب باطلی را بر بدن تتو کنند جایز نیست؛ اما اگر برای بدن ضرری نداشته باشد و مطالبی که نوشته شده، مطالب یا نماهای حرامی نباشد و مفسده¬‌ی دیگری بر این کار مترتب نشود اصلش اشکالی ندارد؛ اگرچه مستحب و پسندیده هم نیست.
 
تتو کردن همچنین نسبت به وضو و غسل -آن چیزی که امروزه متداول است در تتو کردن که جوهر زیر پوست می‌رود- مانع نیست و وضو و غسل فرد اشکالی ندارد.
 
اما حکم تتو کردن از جهت دیگر این است که اگر خانمی ابرو یا دستش را تتو کرده و آرایش محسوب شود ولو آرایش ساده، باید از نگاه نامحرم بپوشاند.
 
۳۳. آیا اپیلاسیون بدن جایز است؟
 
اپیلاسیون با لحاظ دو شرط جایز است:
اول اینکه این کار ضرری نداشته باشد. اگرچه این برمی¬‌گردد به تشخیص خود مکلف یا متخصصان؛
دوم اینکه مستلزم کار حرامی نباشد؛ یعنی نگاه یا لمس حرام در بین نباشد.
 
اما اگر ضرر داشته باشد یا مستلزم کار حرامی مثل لمس و نظر حرام باشد جایز نیست.
 
۳۴. آیا بلند بودن ناخن خانم¬‌ها جایز است؟ آیا زینت محسوب می¬‌شود و از نگاه نامحرم باید پوشانده شود؟
 
بلند بودن ناخن خانم¬‌ها اشکال ندارد اما به شرط اینکه غیرمتعارف نباشد که انگشت‌نما شوند؛ به هر حال اگر زینت محسوب شود باید از نگاه نامحرم بپوشانند.
 
۳۵. حکم پوشش برای ابروی برداشته‌شده یا رنگ‌شده‌ی خانم¬‌ها چیست؟
 
اگر در حدی است که عرفاً می¬‌گویند آرایش یا رنگ کرده و یا ابرو برداشته باید از نگاه نامحرم بپوشاند، اما اگر نه مختصر است که عرفاً نمی-‌گویند آرایش کرده، پوشاندنش واجب نیست.
 
۳۶. حکم استفاده از موی مصنوعی توسط خانم¬‌ها و نمایش دادن آن به نامحرم چیست؟
 
اصل استفاده از موی مصنوعی اگر مانع وضو نباشد و مفسده¬ نداشته باشد اشکال ندارد اما بنا بر احتیاط واجب باید از نگاه نامحرم پوشانده شود.
 
۳۷. حکم تراشیدن ریش یا قسمت¬‌هایی از گونه یا ریش پروفسوری چیست؟
 
تراشیدن با تیغ یا وسایل و ماشین¬‌هایی که مثل آن می¬‌تراشند بنا بر احتیاط جایز نیست اما اصلاح گونه¬‌ها و زیر گلو اشکالی ندارد و ریش به اصطلاح پروفسوری بنابر احتیاط جایز نیست.
 
۳۸. آیا از نظر شرعی فرقی بین آرایش کم و زیاد وجود دارد؟
 
فرقی بین آرایش کم و زیاد نیست اگر خانم کاری کرده که عرفاً می¬‌گویند آرایش کرده مثلاً ابروها یا چشم را مداد کشیده یا رژ لب زده است و مقابل نامحرم نپوشانده است حرام است. اما اگر در حدی نیست که عرفاً بگویند آرایش کرده مثلاً کرمی زده و کمی زیباتر شده است پوشاندنش از نگاه نامحرم واجب نیست.
 
۳۹. برخی بانوان پلک پایین را با مداد سیاه می¬‌کنند؛ آیا این کار برای وضو مشکل ایجاد می¬‌کند؟
 
اگر جرم داشته باشد در حدی که روی پوست را گرفته و مانع رسیدن آب شود یا در حدی است که شک دارد مانع است یا نه، باید برطرف کند تا مطمئن شود چیزی روی پوست نیست اما اگر صرفاً رنگ است و مانع جرمی نیست اشکالی ندارد.
 
۴۰. آیا محو کردن لک¬‌های پوست با کرم¬‌های آرایشی و حضور با این حد از آرایش در جایی که نامحرم حضور دارد اشکال دارد؟
 
اگر صرفاً لک¬‌های صورت را برطرف کند یا کرمی زده و صورتش کمی شفاف شده است یا مثلاً کرم ضدآفتاب یا سفیدکننده زده اما در حدی نیست که بگویند آرایش کرده است، پوشاندنش از نگاه نامحرم واجب نیست اما اگر بیش از این مقدار است که می¬‌گویند آرایش کرده ولو آرایش کم باشد باید از نگاه نامحرم بپوشاند.
 
۴۱. برخی از خانم¬‌ها خط چشم و خط لب را تتو می¬‌کنند. آیا پوشاندن صورت با این وضعیت از نگاه نامحرم واجب است؟
 
به هر حال اگر کاری انجام دهد که بگویند آرایش کرده باید از نگاه نامحرم بپوشاند.
 
۴۲. اخیراً رایج شده است که برخی پسران و مردان ابرو برمی¬‌دارند؛ آیا این کار اشکال دارد؟
 
به‌طورکلی آرایش زنانه برای مردان و آرایش مردانه برای زنان حرام است. از نظر اسلام آن شخصیت و تشخص مردانه برای مردان باید حفظ شود و آن شخصیت زنانه هم برای زنان؛ همچنان‌که گفته‌اند لباس خاص خانم‌ها را آقایان نپوشند و لباس خاص مردان را زنان نپوشند مگر برای یک غرض عقلایی مثلاً  اجرای فیلم یا نمایش.
 
۴۳. چه زینت‌¬، آرایش و زیورآلاتی برای مردان حرام است؟
 
آرایشی که متناسب با مردان باشد، جلف و سبک نباشد که فرد انگشت‌نما شود، اشکالی ندارد اما اگر مثل برخی که موی سرشان را به‌گونه‌-ای ماشین می‌کنند که در جامعه انگشت‌نما می¬‌شوند و همه نگاه می¬‌کنند که این چه شکلی است، حرام است.
 
از نظر زیورآلات طبق حکم کلی استفاده‌ی طلا برای مردان حرام است؛ حال انگشتر، حلقه یا گردنبند باشد، مربوط به دامادی باشد یا غیر از آن، یک بار بپوشد یا ده بار، کلاً طلا برای مردان حرام است از هر نوعی که باشد؛ چه طلای سفید باشد چه طلای زرد و در نماز هم اگر مرد زیور طلا داشته باشد مثلاً گردنبند، حلقه، انگشتر یا... نمازش باطل است.
 
در مورد طلای سفید، اگر چیزی که طلای سفید نامیده می‌شود همان طلای زرد است که بر اثر مخلوط کردن ماده‌ای، رنگ آن سفید شده، حرام است ولی اگر عنصر طلا در آن به قدری کم است که عرفاً به آن طلا نمی‌گویند مانع ندارد و پلاتین نیز اشکال ندارد. 
ادامه مطلب ...

دانلود مجموعه پاورپوینت های گروه پاسخ به شبهات

 
1 شرایط و آداب مناظره + پاورپوینت
2 پژوهشی پیرامون روایت سقط حضرت محسن علیه السلام از منظر اهل سنت + پاورپوینت
3 عزاداری اهل سنت برای امام حسین (علیه السلام) + پاورپوینت
روضه خوانی علمای اهل تسنن برای امام حسین (علیه السلام)
4 در خروج امام حسین (علیه السلام) مصلحت دینی و دنیایی نبود + پاورپوینت
5 حدیث غدیر و امامت علی (ع) + پاورپوینت
6 دانلود مجموعه پاورپوینتهای گروه پاسخ به شبهات با موضوع غدیر وفضائل امیرمؤمنان علیه السلام
7 اندیشه سیاسی کوفیان که منجر به شهادت امام حسین (علیه السلام) شد + پاورپوینت
8 احادیث «علی مع الحق والحق مع علی»
9 پاسخ به شبهات فاطمیه + پاورپوینت
10 دانلود مجموعه پاورپوینت های گروه پاسخ به شبهات در دفاع از اهل بیت علیهم السلام
1 کتابخانه ثامن الائمه - اندروید
کتابخانه تخصصی امام رضا (ع)
2 نرم افزار خورشید شرق - اندروید
جامع ترین نرم افزار موبایل اندروید پیرامون امام رضا (ع)
3 نرم افزار غدیر تجلی گاه ولایت - اندروید
جامع ترین نرم افزار موبایل اندروید مربوط به واقعه غدیر
4 نرم افزار در حریم کوثر - اندروید
5 نرم افزار ثار الله نسخه 1.2 - اندروید
6 خبرخوان سایت ولی عصر (عج) نسخه 2 - اندروید
7 قناة الولایة - اندروید
پخش زنده قناة الولایه (ولایت عربی) با کیفیت های مختلف، مشاهده سایت، درباره ما (قناة الولایه)، ارتباط با ما ، بروز رسانی و ارسال نرم افزار
8 همراه ولایت نسخه 2.5 - اندروید
پخش زنده شبکه ولایت و قناة الولایه (ولایت عربی) با کیفیت های مختلف، آرشیو کامل فیلم ها و صوت ها، جدول پخش روزانه، جستجو در محتویات برنامه، اخبار سایت
9 خبرخوان سایت ولی عصر  (عج) نسخه 1 - اندروید
10 نرم افزار آفلاین سایت ولی عصر (عج) نسخه 1.6 - اندروید
نسخه آفلاین سایت مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج) با قابلیت بروز رسانی مطالب
11 نرم افزار شمیم گل نرگس - اندروید
جامع ترین نرم افزار موبایل اندروید مربوط به امام زمان (عج)
12 نرم افزار درّ نجف نسخه 1.8 - اندروید
جامع ترین نرم افزار موبایل اندروید مربوط به امام علی (ع)
13 نرم افزار کریم اهل بیت - اندروید
14 نرم افزار ضیافت نور - اندروید
15 پرسمان - گروه ویژه امام علی (ع) - جاوا
16 پرسمان - گروه ویژه عقائد شیعه - جاوا
17 پرسمان -  گروه های خداشناسی، نبوت، شیعه و امامت و خلافت - جاوا
18 پرسمان -  گروه های امام علی (ع)، صحابه و عقائد شیعه - جاوا
19 پرسمان - گروه های مهدویت، وهابیت، اهل سنت و... - جاوا
20 بخش فتنه وهابیت سایت ولی عصر - جاوا
21 نرم افزار سیدالساجدین - جاوا
22 نرم افزار ثارالله - جاوا
23 نرم افزار ضیافت نور - جاوا
24 نرم افزار در حریم کوثر - جاوا
25 نرم افزار کریمه اهل بیت - جاوا


1 آیا امام حسن علیه السلام بسیار طلاق می داد؟
2 چرا امام حسن علیه السلام با معاویه صلح و امامت را به او واگذار کردند ؟
3 آیا امام حسن (ع)  کسی از اصحاب را لعن کرده است؟
4 مفاد قرارداد صلح نامه امام حسن(علیه السلام) چیست ؟
5 آیا مسموم کردن امام حسن علیه السلام به دستور معاویه بود ؟
6 آیا جریان پایین کشیدن ابوبکر و عمر از منبر ، توسط امام حسن و امام حسین (ع) صحت دارد؟
7 آیا بر اساس این باب کتاب اصول کافی « انه لیس شی من الحق فی ید الناس الا ماخرج من عند الائمه» اهل بیت علیهم السلام علوم روز را باطل می دانند؟
8 آیا حضرت خدیجه (س) قبل از پیامبر(ص) با فرد دیگری ازدواج کرده بود؟
9 چه کسی خطبه عقد حضرت خدیجه و رسول خدا (علیهما السلام) را خواند؟
10 آیا کسی از مسلمانان، منکر عقیده مهدویت شده است؟
11 آیا اتهام مستشرقان به تأثیر پذیری پیامبر صلی الله علیه وآله از یهودیان و مسیحیان ریشه در کتاب های اهل سنت دارد؟
12 آیا در خصوص امامت امام کاظم (علیه السلام) روایت صحیح وجود دارد؟
13 چرا هنگام عرض ادب به ساحت مقدس ولی عصر (عج) دست بر سر خویش میگذاریم ؟
14 آیا مراد از « النجم الثاقِب » آقا ولی عصر ارواحنا له الفداه است ؟
15 آیا روایت صحیح السندی مبنی بر نیابت و وکالت عثمان بن سعید از امام زمان عج ، وجود  دارد؟
16 آیا واقعیت دارد که امام زمان (عج) از هر هزار نفر 999 نفر را خواهد کشت؟
17 آیا وهابیت اعتقادی به منجی دارند ؟
18 آیا مهدی شیعه ، همان دجال است ؟
19 آیا حدیث ثقلین بر وجود حضرت مهدی (ع) دلالت می کند؟
20 آیا حدیث «خلفائی إثنا عشر»، بر وجود و حیات حضرت مهدی دلالت می کند؟
21 با توجه  به روایت « فمن ادعی المشاهدة ... فهو کذاب مفتر » ادعاهای کسانی که می گویند امام زمان را دیده  اند ، چگونه قابل توجیه است ؟
22 آیا آیه «بقیة الله خیر لکم ان کنتم مؤمنین» در باره امام زمان (عج) نازل شده است؟
23 آیا امام زمان علیه السلام در هنگام ظهور، مسجد الحرام و مسجد النبی را خراب خواهد کرد؟
24 آیا روایت معتبری مبنی بر عدم جواز تعیین زمان ظهور، وجود دارد؟
25 آیا حضرت مهدی (عج) از نسل امام حسن مجتبی (ع) است؟
26 آیا میراث امام عسکری (ع) بین برادر و مادر آن حضرت تقسیم شد؟
27 آیا نام پدر حضرت مهدی (عج)، عبد الله بوده است؟
28 چگونه امکان دارد امام زمان علیه السلام عمر طولانی داشته باشد.
29 اعتراف علمای اهل سنت به تولد حضرت مهدی (عج) + تصاویر کتاب ها
30 آیا نام های متعدد حضرت نرجس (س) دلیل بر عدم تولد حضرت مهدی (عج) است؟
31 آیا ولادت حضرت مهدی (ع) فقط از طریق حکیمه، نقل شده است؟
32 آیا غایب شدن امام زمان (علیه السلام) در روایات صحیح شیعه پیش بینی شده است؟
33 حدیث « هر که بمیرد و امام زمانش را نشناسد ، همانند مردن زمان جاهلیت مرده است » از کیست ؟
34 آیا روایتی در مدح مردم آخر الزمان از معصومین علیهم السلام وارد شده است ؟
35 روایات صحیح السند «مهدویت» از طریق اهل البیت علیهم السلام
36 آیا اسلام ابوبکر ابتدای بعثت بوده یا بعد از دعوت علنی؟
37 آیا بر اساس منابع شیعه و اهل سنت امیرمؤمنان علیه السلام در کعبه به دنیا آمده اند؟ + تصاویر کتاب ها (ویرایش جدید)
38 آیا پیامبر و امیر مؤمنان (علیهما السلام) همانند شیعیان در وضو مسح می­ کشیدند؟
39 آیا ابو بکر مشاور نظامی پیامبر صلی الله علیه و‌آله بوده است؟
40 حضرت زهرا سلام الله علیها «فدک» را چند مرتبه مطالبه کردند؟
41 دیدگاه عالمان امامی درباره مصائب حضرت فاطمه علیها السلام در طول تاریخ چگونه بوده است؟
42 آیا روایت امام رضا (علیه السلام) که در آن قرآن را تنها راه هدایت می داند، با حدیث ثقلین تعارض دارد؟
43 اسناد تاریخی در فرمان قتل امام حسین علیه السلام
44 وظیفه ما نسبت به حضرت زهرا (سلام الله علیها) چیست؟
45 آیا ابوبکر بر پیکر حضرت زهرا (سلام الله علیها) نماز خوانده است؟
46 آیا سند روایت نفرین حضرت زهرا (سلام الله علیها) بر شیخین صحیح است؟
47 آیا حضرت زهرا به حضرت علی علیهما السلام اعتراض کرد؟
48 آیا شهادت حضرت محسن (علیه السلام) با این سخن پیامبر (صلی الله علیه و آله) که خطاب به حضرت زهرا (سلام الله علیها) فرمود: تو نخستین کس از اهل بیتم هستی که به من ملحق می شوی، در تعارض نیست ؟
49 آیا مرحوم کاشف الغطاء (ره) و آیت الله خوئی (ره)، منکر شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها) بودند؟
50 آیا فاطمه (سلام الله علیها) از شیخین راضی شد؟
51 حضرت زهرا سلام الله علیها حتی بعد از وفاتش نیز از ناراحت شدن فرزندانش ناراحت می شود+ تصویر کتاب
52 آیا عمر بن الخطاب ، به حضرت زهرا سلام الله علیها جسارت کرده است ؟
53 چرا، بنی هاشم و انصار، از حضرت زهرا (سلام الله علیها) دفاع نکردند؟
54 چرا با وجود حضرت علی(علیه السلام)، فاطمه زهرا (سلام الله علیها) پشت در رفت؟
55 آیا در صحیح بخاری ، حدیثی در بارهء حرمت آزار و اذیت فاطمهء زهرا س وجود دارد؟
56 آیا تا قبل از سال 71 ، تقویم ها در باره حضرت زهرا (سلام الله علیها) از کلمه «وفات» استفاده می کرده اند؟
57 چرا حضرت زهرا (سلام الله علیها) شبانه دفن شد؟
58 آیا حدیث «فاطمه بضعه منی» با سند صحیح در کتب شیعه آمده است؟
59 آیا طبق روایات شیعه، هنگام وضو پاها شسته می‌شود یا مسح می‌گردد؟
60 روایت: فاطمه « اصدق لهجة» از عائشه با سند معتبر + تصویر کتاب
61 شعاع نور چهره فاطمه (س) به روایت عائشه + تصویر کتاب
62 «مصحف فاطمه» چیست ؟
63 آیا حدیث «لولا فاطمه لما خلقتکما» دلالت می کند که مقام حضرت فاطمه از مقام حضرت رسول و حضرت علی علیهما السلام بالاتر بوده است ؟
64 آیا کرامات و معجزات ائمه علیهم السلام در کتب اهل سنت نقل شده است؟
65 آیا منظور از آیه 122 سوره انعام، ولایت و امامت ائمه علیهم السلام است؟
66 آیا در منابع شیعه روایت معتبری درباره معجزات پیامبر (ص) نقل شده است؟
67 آیا در کتابهای شیعه به حضرت زهرا سلام الله علیها توهین شده است؟ (ویرایش جدید)
68 آیا متعه (ازدواج موقت) در خیبر تحریم شده است؟
69 آیا عمر سند و قباله‌ی فدک را از دست حضرت زهرا (س) گرفت و پاره کرد؟
70 آیا رسول خدا صلی الله علیه و‌آله در مجالس رقص و آواز شرکت می‌کردند؟
71 آیا عزاداری و گریه تنها برای امام حسین علیه السلام ثواب دارد یا شامل عزاداری اهل بیت غیر معصوم ایشان نیز می‌شود.
72 آیا خون حضرت علی اصغر علیه السلام به زمین باز نگشت؟
73 آیا در واقعه عاشورا سرهای همه 72 تن را بریدند یا نه؟
74 آیا در میان شهدای کربلا، افراد غیر شیعه هم وجود داشتند؟
75 آیا در تفسیر آیه‌ی نور، فضائلی برای اهل بیت علیهم السلام نقل شده است؟
76 آیا اولیاء خدا بعد از مرگ هم قدرتی دارند؟
77 آیا شیعیان کوفه امام حسین علیه اسلام را شهید کردند؟
الشیعة لم تقتل الحسین علیه السلام بل آل معاویة قتلوه
78 آیا روایات معتبر درباره امامت امام صادق (علیه السلام) در منابع شیعه وجود دارد؟
79 آیا در روایات اهل سنت، پاداشی برای گریه در عزای اهل بیت علیهم السلام بیان شده است؟
80 نخستین کسی که برای امام حسین علیه السلام گریه کرد ، چه کسی بود؟
81 فلسفه عزاداری برای امام حسین علیه السلام چیست ؟
82 اگر شرکت در عزای امام حسین برای خدا نباشد چطور خداوند به آن پاداش می دهد؟
83 آیا گریبان چاک زدن بانوان حرم در عزای امام حسین علیه السلام صحت دارد؟
84 چرا امام حسین (علیه السلام) با این که می دانست شهید می شود ، اقدام به قیام کرد ؟
85 آیا عزاداری برای امام حسین علیه السلام  بدعت است؟
86 آیا مدارک معتبری دال بر قرآن خواندن سر بریده امام حسین علیه السلام بر سر نیزه وجود دارد؟
87 آیا بر اساس منابع شیعه و اهل سنت پیامبر صلی الله علیه وآله برای امام حسین علیه السلام روضه خوانی کرده اند؟
88 بعد از شهادت امام حسین (علیه السلام) در روز عاشورا ، چه اتفاقاتی در عالم رخ داد؟
89 اگر مراد رسول خدا (ص) از حدیث غدیر ، ولایت امیر مؤمنان (ع) بود ، چرا در سقیفه به آن احتجاج نشد؟
90 آیا امام حسین علیه السلام  را شیعیان به شهادت رسانده اند؟!!
91 اگر در غدیر خم چندین هزار نفر حضور داشتند ، چرا بعد رسول خدا (ص) با ابوبکر بیعت کردند ؟
92 آیا رسول خدا (ص) در غدیر خم حدیث ثقلین را بیان کرده است؟
93 اعتراف غزالی به بیعت عمر بن خطاب با امیرمؤمنان علیه السلام در غدیر خم و نقض پیمان توسط او به خاطر مال و ریاست دنیا + تصاویر کتاب
94 آیا علمای اهل سنّت کلمه «مولی» در حدیث غدیر  را به معنای امام و خلیفه معنی کرده اند؟
95 اگر منظور رسول خدا (ص) از حدیث غدیر، امامت امیر مؤمنان (ع) بود، چرا صحابه دچار اختلاف شدند؟
96 آیا عمر در غدیر خم با امیرمؤمنان (ع) بیعت کرده است؟
97 آیا امیر المؤمنین علیه السلام به حدیث غدیر احتجاج کرده است؟
98 آیا جمله  « اللّهم وال من والاه ... » در حدیث غدیر از نظر سندی صحیح است؟
99 آیا آیات ابلاغ واکمال در غدیر خم و امامت حضرت علی (ع) نازل شده است؟
100 پرسش و پاسخ ویژه برنامه غدیری (حدیث غدیر و امامت و خلافت حضرت علی (ع) )



101 چرا حضرت رسول صلی الله علیه و آله بجای سخنرانی در غدیر، بر ولایت امام علی علیه السلام به صورت کتبی تاکید نکردند تا بتوان بعداً بر آن استناد کرد؟
102 آیا آیه ابلاغ قبل از غدیر نازل شده است؟
103 روایت غدیر از چند طریق نقل شده است؟
104 آیا کسی از علمای اهل سنت نسبت به صحت حدیث غدیر اعتراف کرده  است؟
105 چرا امام حسین علیه السلام در روز عاشورا دعا نفرمودند تا باران ببارد ؟
106 هوای غدیر خم گرم بوده است یا سرد؟ + تصاویر
107 آیا روایت : « قد حلی أبوبکر الصدیق سیفه » از قول امام باقر علیه السلام صحت دارد ؟
108 آیا امام باقر (علیه السلام) دستور دادند برای شان عزاداری شود؟
109 آیا روایت : « لست بمنکر فضل أبی بکر » از قول امام جواد صحت دارد ؟
110 آیا روایت : « : إمامان عادلان قاسطان » از قول امام صادق علیه السلام در باره عمر و ابو بکر صحت دارد ؟
111 آیا امام جعفر صادق (ع) اسماعیل را به امامت گماشت ؟
112 آیاروایت «ولدنی  ابوبکر مرتین» ازقول امام صادق علیه السلام صحت دارد؟
113 با اینکه در زمان امام صادق امام زمان علیهما السلام متولد نشده بودند ، چطور ایشان فرموده اند به امام زمان سلام کنید ؟
114 آیا در شهادت حضرت علی (ع) فرزندانش لباس سیاه پوشیده اند؟
115 آیا قرآن روی سر گرفتن و دعا کردن بدعت است + تصویر کتاب
116 آیا روایت معتبری در منابع اهل سنت وجود دارد که ثابت کند، امیرمؤمنان علیه السلام، تمام اتفاقات آینده را تا قیامت می دانست؟
117 آیا امیر مؤمنان علیه السلام از انبیاء افضل است ؟
118 آیا جبرئیل و میکائیل، خادمان امیرمؤمنان علیه السلام  بوده اند؟ (+ تصویر)
119 آیا امیر مؤمنان (علیه السلام) پیشگام اولین و آخرین است؟
120 آیا روایت «من سبّ علیا فقد سبنی» با سند معتبر در منابع اهل سنت نقل شده است؟
121 آیا روایت «علی مع الحق» با سند معتبر در منابع اهل سنت نقل شده است؟
122 آیا روایت «من أطاع علیا فقد أطاعنی» با سند معتبر در منابع اهل سنت نقل شده است؟
123 دیدگاه امیرمؤمنان علیه السلام در باره ابوبکر و عمر+ تصویر کتاب ها
124 آیا در قبر و قیامت از ولایت علی و ائمه علیهم السلام سؤال می شود؟
125 آیا روایت «نگاه کردن به چهره علی (ع) عبادت است» با سند معتبر در منابع اهل سنت نقل شده است؟
126 آیا روایت علی «امام المتقین وسید المسلمین» با سند معتبر وارد شده؟ (+ تصویر)
127 آیا روایت معتبر از طریق عایشه بر اولین مسلمان بودن حضرت علی (ع) نقل شده است؟
128 آیا نخستین مسلمان بودن حضرت علی (علیه السلام) فضیلت محسوب میشود؟
129 آیا حضرت علی علیه السلام در نهج البلاغه خلافت را حق خود نمی دانند؟
130 آیا حدیث «ضربة علی یوم الخندق افضل من عبادة الثقلین» سندیت دارد؟
131 آیا روایت معتبری در باره کندن در قلعه خیبر توسط امیرمؤمنان علیه السلام وجود دارد؟
132 آیا عمر بن خطاب، آرزوی فضائل امیرمؤمنان علیه السلام را داشته است؟
133 آیا امیر المؤمنین علیه السلام ، از خلفا تمجید کرده است ؟
134 آیا اجماعی بر اولین مسلمان بودن امیر المؤمنین (علیه السلام) در بین علمای اهل سنت وجود دارد؟
135 اگر ابوبکر و عمر، غاصب خلافت بودند ، چرا امام علی (ع) با خلفا همکاری می  کرد؟
136 چرا حضرت علی (ع) نام سه فرزند خود را عمر ، ابوبکر و عثمان گذاشت؟
137 آیا روایت «من فارق علیا فقد فارقنی» با سند معتبر در منابع اهل سنت نقل شده است؟
138 آیا روایت «علی أولی الناس بعدی» با سند معتبر در منابع اهل سنت نقل شده است؟
139 آیا آیه «ومن عنده علم الکتاب» در باره امام علی (ع) نازل شده ؟
140 آیا روایت نام گذاری فرزند امیر مؤمنان (علیه السلام) به اسم عثمان، صحیح است؟
141 چرا شما نیز همانند علی (علیه السلام) کوتاه نمی آیید؟
142 آیا امام زمان دارای زن و فرزند هستند ؟
143 آیا طبق منابع شیعه و اهل سنت، در میان313 نفر از یاران امام زمان (عج) زن نیز وجود دارد؟ (ویرایش جدید)
144 آیا حجت بودن امام زمان علیه السلام مخالف آیه «رسلا مبشرین و منذرین لئلا یکون للنّاس علی الله
 حجّة بعْد الرسلِ» نیست؟
145 هنگام رحلت امام زمان (عج) چه کسی او را غسل داده و کفن می کند؟
146 آیا حضرت مهدی علیه السلام قرآن جدید ، سنت جدید و دین جدید می‌آورد؟
147 چه کار کنیم تا امام زمان ( عج ) از ما راضی باشد ؟
148 آیا حضرت مهدی (عج) در سرداب غائب شده و از سرداب ظهور می کند؟
149 حضرت مهدی (عج) چه شباهت های با ذوالقرنین دارد ؟
150 وظیفه ما شیعیان در زمان غیبت امام زمان چیست ؟
151 با توجه به این که خداوند فرموده
152 آیا روایت «حسین منی و انا من حسین» در کتب اهل سنت با سند صحیح نقل شده است؟
153 آیا در باره امام حسین علیه السلام آیاتی از قرآن نازل گردیده است؟
154 چرا در باب زیارت امام حسین علیه السلام  آمده است که به جای قبله رو به قبر نماز بخوان ؟
155 آیا آیه ای در قرآن کریم در باره جواز توسل به مردگان وجود دارد؟
156 آیا درخواست حضرت یوسف (علیه  السلام) از هم زندانی خود توسل محسوب می‌شود؟
157 آیا روایت معتبری مبنی بر ولادت امیر مؤمنان (ع) در کعبه وجود دارد ؟
158 آیا امیرمؤمنان علیه السلام در قضیه قرطاس حضور داشت؟ اگر حضور داشت، چرا جواب اهانت کنندگان را نداد؟
159 آیا امیرمؤمنان (ع) به دستور رسول خدا (ص) با ناکثین و قاسطین و مارقین جنگیده است؟
160 آیا روایت : « ما أوصی رسول الله ( ص ) » از قول امیر المؤمنین علیه السلام صحت دارد ؟
161 آیا روایت : « أنصحهم لله و لرسوله الخلیفة الصدیق » از قول امیر المؤمنین علیه السلام صحت دارد ؟
162 آیا روایت « لا اوتی بمن یفضلنی علی ابی بکر و عمر الاّ جلدته حدّ المفتری» از قول امیر مؤمنان (ع) صحت دارد ؟
163 آیا آیه «بلاغ» شامل تمام آنچه بر پیامبر (ص) نازل شده، می شود یا اختصاص به تبلیغ ولایت امیر مؤمنان (ع) دارد؟
164 آیا روایت اهل سنت از امیر مؤمنان علیه السلام در وجوب خراب کردن سنگ قبرها ، صحت دارد ؟
165 شیعیان ، در رد اتهام شراب خواری به امیر مؤمنان (ع) که توسط اهل سنت مطرح شده است ، چه پاسخی دارند ؟
166 آیا روایت معتبری مبنی بر دادن مأموریت «اعلام برائت از مشرکان» به امیرمؤمنان (ع) و عزل ابوبکر از این مأموریت، در منابع اهل سنت وجود دارد؟
167 حضرت زهرا سلام الله علیها در چه تاریخی به دنیا آمده است؟
168 آیا نور حضرت زهرا (سلام الله علیها) از طریق میوه بهشتی به صلب رسول خدا (صلی الله علیه و آله) منتقل شد؟
169 آیا امیرمؤمنان علیه السلام، بر ابوبکر رحمت فرستاده و او را اولین و مخلص‌ترین مسلمان دانسته است؟
شما شیعیان اعتقاد دارید که ابوبکر، خلافت را از حضرت علی (رضی الله عنه) غصب کرده است؛ در حالی که خود حضرت علی در جاهای مختلف از ابوبکر تمجید کرده.....
170 آیا ائمه طاهرین علیهم السلام به پیامبر صل الله علیه و آله توسل کرده اند؟
171 آیا علمای اهل سنت بر جواز جشن ولادت پیامبر اسلام (صلی الله علیه وآله) فتوا داده اند؟
172 آیا صحت دارد که با میلاد پیامبر اکرم صل الله علیه و آله، طاق کسری ریخت، آتشکده زرتشت خاموش شد و ... ؟
173 رسول خدا صل الله علیه و آله قبل از رسیدن به مقام نبوت ، از چه دینی پیروی می کردند ؟
174 آیا بر اساس منابع اهل سنت دشنام دادن به شیعیان دشنام به پیامبر صلی الله علیه و آله محسوب می شود؟
175 پاسخ چند پرسش در باره مختار
176 آیا واقعیت دارد که هفتاد هزار نفر بدون حساب از زمین کربلا وارد بهشت می شوند؟
177 آیا روایت : « نحن قریش ، وشیعتنا العرب ، و عدونا العجم » از قول امام حسین علیه السلام صحت دارد ؟
178 آیا عزاداری مداوم در روحیه مردم تأثیر منفی نمی گذارد؟
179 چرا شیعیان نام فرزندان خود را «عبد العلی، عبد الحسین و...» می گذارند؟
180 نظر اهل بیت علیهم السّلام راجع به روزه گرفتن در روز عاشورا چیست؟
181 آیا یزید شخصیت قابل دفاعی داشته است؟
182 آیا ازدواج امام حسین علیه السلام با ارینب، در پیش آمد قضیه کربلا نقش داشته است؟
183 اگر تربت کربلا شفا می دهد، چرا شیعیان به پزشک مراجعه می کنند و بیمارستان می سازند؟
184 آیا کسی از علمای نحوی اهل سنت مولی را به معنی اولی بکار برده است؟
185 آیا کسی از مفسرین اهل سنت مولی را به معنی اولی تفسیر کرده است؟
186 چرا پیامبر علی را در مکه و یا عرفات به مردم معرفی نکرد؟
187 آیا در تاریخ از نقل احادیث مربوط به امام علی علیه السلام توسط حکام جلوگیری می شده است؟
188 چطور ممکن است که روزه روز غدیر معادل شصت ماه روزه باشد؟ چون این صحیح نیست پس تمام حدیث غدیر، بخاطر وجود چنین مطلبی در آن، باطل است!
189 اکمال و اتمام دین در روز غدیر به چه معناست؟
190 چه نامها و صفاتی در روایات برای روز غدیر ذکر شده است؟
191 ماجرای غدیر را به طور اختصار بیان فرمایید؟
192 خطبه غدیر را با سند صحیح بیان فرمایید؟
193 آیا اعمال امت بر پیامبر و امامان (علیهم السلام) عرضه می شود؟
194 از نظر اکثر علمای اهل سنت نخستین مسلمان چه کسی می باشد؟
195 آیا عائشه بعد از شنیدن خبر شهادت امیرمؤمنان (ع) سجده کرده است؟
196 آیا روایت توسل ابو أیوب انصاری به قبر رسول خدا (ص)  توسط علمای اهل سنت تصحیح شده؟ (+ تصاویرکتابها)
197 آیا روایت توسل بلال بن حارث به قبر پیامبر (ص) با تأیید عمر، معتبر است؟ (+ تصویر)
198 آیا امام عسکری (ع) بدون فرزند از دنیا رفته است؟
199 آیا کربلا برتر از کعبه  است؟
200 چرا امیرمؤمنان (علیه السلام) از همسرش دفاع نکرد؟



201 آیا زنان ناقص العقل هستند؟
202 آیا خطبه شقشقیه، تنها از طریق عکرمه خارجی نقل شده است؟
203 آیا خروج علیه حاکم از دیدگاه اهل سنت و وهابیت مشروعیت دارد؟
204 آیا ابن عباس به امام حسن (ع) خیانت کرد؟
205 آیا امیرمؤمنان و حسنین علیهم السلام از عثمان طرفداری کرده اند؟
206 آیا امام حسن(علیه السلام) می دانست که ظرف شیر یا آب زهرآلود است؟
207 چرا امامت در فرزندان امام حسین(علیه السلام) ادامه یافت و از فرزندان امام حسن مجتبی(علیه السلام) کسی به این مقام نرسید ؟
208 سؤالات و پاسخ های ویژه برنامه طوفان کربلا
209 اثبات امامت در پنج دقیقه
210 بدعت تراویح، به اعتراف بزرگان اهل سنت + تصاویر کتاب
211 اعتراف علمای اهل سنت به طهارت بول و غائط رسول خدا (ص) و استشفاء صحابه به آن + تصاویر کتب
212 امام شافعی : خوردن گربه کوهی ، موش خرما ، جوجه تیغی ، راسو ، بزمجه و ... جایز است + تصاویر کتاب
213 تبرک پیروان ابن تیمیه به ریسمان شپش و آب غسل او + تصویر کتاب ها
214 سریال گاف های عبدالله حیدری – قسمت دوم : بررسی انتساب  صحیح بخاری + تصویر کتاب ها
215 امام مالک بن أنس : خوردن گوشت سگ ، سوسک ، کرم ، مار و عقرب و ... حلال است + تصاویر کتاب
216 عائشه : خوردن موش حلال است + تصاویر کتاب
217 روایت «من سب علیا فقد سبنی» با سند معتبر + تصویر کتاب
218 نبش قبر معاویه و یزید توسط خلفای بنی العباس + تصویر کتاب
219 نبش قبور شهدا و صحابه از سنت های معاویه + تصویر کتاب
220 چرا صحابه با خلفای سه گانه مخالفت نکردند + تصویر کتاب
221 روایت «علِی مع القرانِ، والقرآن مع علِی» با سند معتبر + تصویر کتاب
222 روایت «وأنت خلِیفتِی فِی کل مؤمِنٍ مِن بعدِی» با سند معتبر + تصویر کتاب
223 آیا روایت «باب حطه بنی اسرائیل» با سند معتبر در منابع اهل سنت نقل شده است؟
224 چرا عزاداری برای امام حسین (ع) ویاران با وفایشان از اول محرم آغاز می شود با این که ایشان در دهم محرم به شهادت رسیدند ؟
225 آیا لعن یزید بن معاویه ، جایز است ؟
226 آیا تهمت یکی از سایت های اهل سنت در بت پرستیدن امام علی (ع) قبل از اسلام ، صحت دارد؟
227 آیا دعای رسول خدا (ص) در غدیر خم «اللهم انصر من نصره» مستجاب شد؟
228 چهل روایت صحیح در اثبات امامت از کتاب های شیعه و سنی
229 مذهب شیعه در چه زمانی پایه گذاری شده است ؟
230 چرا به حضرت علی (علیه السلام) «قسیم النار والجنة» می گویند؟
231 مقصود از روایت: «حب علی حسنة، لا یضر معها سیئة» چیست؟
232 آیا روایت «طیر مشوی» با سند معتبر در منابع اهل سنت نقل شده است؟
233 آیا روایت «امامان دوازدگانه» به صورت متواتر در منابع شیعه و سنی نقل شده است؟
234 آیا روایت «علی کنفسی» با سند معتبر در منابع اهل سنت نقل شده است؟
235 آیا روایت «وأنت خلیفتی من بعدی» با سند معتبر در منابع اهل سنت نقل شده است؟ (ویرایش جدید)
236 آیا در قرآن آیه ای در خصوص امامت امامان بعد از حضرت پیامبر آمده است ؟
237 آیا روایت حسن مثنی در انکار دلالت حدیث غدیر ، صحت دارد ؟
238 دوازده سؤال عبد الله حیدری از شیعیان و دوازده سؤال ما از او
239 آیا عائشه برای اصلاح امت، جنگ جمل را به راه انداخت ؟ چرا بعد از جنگ جمل مجازات نشد؟
240 آیا اهمیت دادن به عید نوروز بدعت نیست؟
241 آیا عبدالله ابی، در بیعت رضوان حضور داشته و با رسول خدا(ص) بیعت کرده است؟
242 آیا به کار بردن تعبیر «اعیذ بیا آهیا شراهیا» ، مصداق شرک به خداوند می باشد؟
243 آیا کسی از علمای اهل سنت، امامت را جزء اصول دین دانسته است؟
244 آیا حقیقت دارد که عمر بن خطاب، دختران خود را در جاهلیت زنده به گور کرده است؟
245 آیا روایت «المرأة شر کلها» صحیح است و شامل همه زنان می شود؟
246 آیا روایت «أنصحهم لله ولرسوله الخلیفة الصدیق وخلیفه الخلیفه الفاروق» با سند معتبر در منابع شیعه و سنی نقل شده است؟
247 آیا واقعیت دارد که رسول خدا (صلی الله علیه وآله) از عمر بن خطاب می ترسید؟
248 آیا واقعیت دارد که بخاری، از ابوطفیل صحابی به خاطر شیعه بودنش روایت نقل نکرده است؟
249 آیا پیامبر اسلام (ص) مسموم از دنیا رفت ؟
250 آیا روایت «من آذی علیا فقد آذانی» با سند معتبر در منابع اهل سنت نقل شده است؟
251 آیا محمد بن اسماعیل بخاری، فتوا داده است که از طریق خوردن شیر حیوانات نیز محرمیت ثابت می شود؟
252 آیا روایت «إنی تارک فیکم خلیفتین» با سند معتبر در منابع اهل سنت نقل شده است؟
253 آیا واقعیت دارد که عمر بن خطاب، سوره بقره را در مدت دوازده سال یاد گرفته است؟
254 چرا شیعیان می گویند که حضرت علی (ع)، سه روز جنازه عثمان را بدون دفن رها کرد؟
255 آیا رسول خدا (ص) ، جنگ های جمل، صفین و نهروان را پیش بینی کرده بود؟
256 چه کسانی از اصحاب در جنگ صفین به شهادت رسیده اند؟
257 چرا شیعیان، حضرت علی (علیه السلام)  را از خلیفه دوم زاهد تر می دانند؟
258 آیا حدیث قرطاس، تنها از طریق ابن عباس نقل شده است؟
259 آیا امیرمؤمنان (ع) در صلح حدیبیه، با دستور رسول خدا (ص) مخالفت کرده است؟
260 آیا روایت «علی ولیکم بعدی» با سند معتبر در منابع اهل سنت نقل شده است؟
261 آیا روایت «أنا مدینة العلم» با سند معتبر در منابع اهل سنت نقل شده است؟
262 آیا برخی از راویان «صحاح سته» شرابخوار بوده اند ؟
263 آیا نخستین پیروان هر دینی، بهترین  افراد آن امت هستند؟
264 آیا عمر بن خطاب، فقط تهدید کرده است؟
265 آیا أبو المجامع جوینی «حاطب لیل» بوده است؟
266 آیا خانه های مدینه دَرِ چوبی داشت؟
267 آیا واقعیت دارد که ابوحنیفه، سخن عمر را سخن شیطان خوانده است؟
268 آیا روایت «فاطمة  بضعة منی» فقط از طریق مسور بن مخرمة نقل شده است؟
269 آیا عائشه، از دفن جنازه امام مجتبی (ع) در خانه رسول خدا (ص) جلوگیری کرده است؟
270 آیا رسول خدا (ص) آیاتی از قرآن کریم را فراموش می کرد؟
271 شخصیت و عملکرد عبد الله بن زبیر در منابع اهل سنت ، چگونه آمده است؟
272 مراد از «ام المؤمنین» در آیه: « وازواجه أمهاتهم» چیست؟(ویرایش جدید)
273 آیا تهمت فحشاء به عائشه، صحت دارد؟
274 چرا حضرت خضر (ع) جوانی را قبل از ارتکاب جرم کشت؟
275 آیا روایت «فنظر امیر المؤمنین(ع) بین فخذیها» با عصمت آن حضرت در تعارض نیست؟
276 چرا رسول خدا (ص) پس از «رزیة الخمیس» وصیت نامه اش را ننوشت؟
277 آیا حدیث «حمار یعفور» صحت دارد؟
278 آیا روایت: «رسول الله (ص) ینام بین علی وعائشة» صحت دارد؟
279 آیا سجده بر نجاسات، جایز است؟
280 آیا عمر ، ابوبکر و عثمان و ... در ترور نافرجام رسول خدا (ص) دست داشته اند ؟
281 آیا صحابه به عائشه ناسزا گفته اند؟
282 آیا عائشه، صحابه را لعن و سبّ کرده است؟
283 آیا عائشه، نسبت به همسران دیگر رسول خدا (ص) حسادت داشته است؟
284 چرا پیامبر اسلام (ص) با عایشه و حفصه ازدواج کردند ؟
285 آیا عائشه، با رسول خدا (ص) برخورد تندی داشته است؟
286 آیا آیه ای در شأن عائشه و حفصه نازل شده است؟
287 عائشه، در چند سالگی با رسول خدا (ص) ازدواج کرده است؟
288 آیا شیعیان، دیگر فرقه های اسلامی را کافر می دانند؟
289 آیا معاویه کاتب وحی بود ؟
290 آیا شیعیان ، مخالفان خود را «حرام زاده» می دانند؟
291 آیا ابوبکر ، عمر را با مراجعه به همه پرسی و آرای عمومی ، به جانشینی خود برگزید ؟
292 نحوه اسلام آوردن عمر بن خطاب در منابع اهل تسنن چگونه آمده است ؟
293 آیا ازدواج دو دختر پیامبر (ص) با عثمان صحت دارد ؟
294 چه کسی به ابوبکر لقب «صدیق» و به عمر لقب «فاروق» را داد ؟
295 نظر علمای اهل سنت در باره کیفیّت نماز چگونه است؟
296 آیا کتاب الامامه و السیاسه برای ابن قتیبه دینوری است ؟
297 چرا امیرمؤمنان (ع) با قیام ابوسفیان بر ضد ابوبکر مخالفت کرد؟
298 آیا    نسبت   خوف  به  پیامبر، اهانت به آن حضرت  است؟
299 چرا رسول خدا (ص) خالد بن ولید را به خاطر کشتن قبیله «بنی جذیمه» قصاص نکرد؟
300 آیا کلمه «أولی» در آیه « النبِی اولی بِالمؤمِنِین ...» به معنای محبت است؟!


01 اگر پیامبر علی را به خلافت منصوب نمود، چرا ابوبکر را برای نماز فرستاد؟
302 چگونه ثابت می شود که ابراهیم علیه السلام هنگام نزول آیه «انی جاعلک للناسِ اماما» رسول بوده و امامت ذکر شده در آیه، منصبی بالاتر و غیر از رسالت است؟
303 حدیث «سلمان منّا اهل البیت» با انحصار «اهل البیت» در پنج تن آل عبا در آیه تطهیر چگونه قابل جمع است؟
304 آیا سوره الانسان در شأن اهل البیت علیهم السلام نازل شده است ؟
305 آیا حدیث قرطاس در منابع شیعه نیز آمده است ؟
306 روایت « لو لا علی (ع) لهلک عمر » در چه منابعی آمده است؟
307 چرا با وجود این همه دلیل مبنی بر خلافت امیر المؤمنین علیه السلام ، خلافت به آن حضرت نرسید؟
308 آیا سه بار «الله اکبر» گفتن بعد از سلام نماز ، شیوه نماز خلفاء بوده است؟
309 آیا در قضیه یوم الدار ، فرزندان عبد المطلب از 17 نفر تجاوز می کرد ؟
310 آیا عثمان قاتل دو دختر پیامبر (ص) بوده ؟
311 آیا هر حاجتی را از هر نقطه از جهان از اهل بیت (ع ) درخواست کنیم ، همان موقع می شنوند ؟
312 آیا روایت « فإن لم تجدینی فأتی أبابکر» از قول رسول خدا (ص) صحت دارد؟
313 آیا رسول خدا (ص) در اتاق عائشه دفن شده است ؟
314 آیا حدیث «اصحابی کالنجوم بایهم اقتدیتم اهتدیتم» صحّت دارد ؟
315 آیا صحیح است که عزرائیل برای قبض روح رسول خدا (ص) اجازه گرفتند؟
316 آیا امام علی علیه السلام پشت سر خلفاء نماز خوانده است؟
317 آیا  آیه 54 سوره مائده « یایها الذِین امنوا من یرتد مِنکم ...» در مورد ابوبکر است ؟
318 گفتن «آمین» بعد از ولا الضالین چه اشکالی دارد؟
319 آیا روایت «انما اکلت یوم اکل الأبیض» از قول امیر المؤمنین علیه السلام صحت دارد؟
320 قرآن کریم در چه زمانی و توسط چه کسی جمع آوری شده است ؟
321 آیا  آیه 28 سوره غافر « ...ا تقتلون رجلا ان یقول ربی  اللَّه » در شأن ابوبکر نازل شده است ؟
322 بداء ، در عقیده شیعی به چه معنایی است ؟ و آیا دلیلی بر اثبات این اعتقاد ، در کتب اهل سنت یافت می شود ؟
323 آیا آیه « والذِی جاء بِالصدقِ وصدق بِهِ ... » در شأن أبوبکر نازل شده است ؟
324 چرا شیعیان در اذان و اقامه خود جمله «اشهد ان علی ولی الله » را میگویند؟
325 چرا بعضی از اهل سنت بر خلاف شیعیان خون ، منی و شراب را نجس نمی دانند؟
326 آیا روایت «فاقتدوا باللذین بعدی أبوبکر وعمر» از قول رسول خدا (ص) صحت دارد ؟
327 اگر ابوبکر و عمر با خلافت امیر المؤمنین مخالفت نمی کردند ، چه می شد؟
328 چرا حضرت علی (ع) در زمان حکومتش بخشنامه ای جهت از بین بردن بدعت های خلفا صادر نکرد؟
329 نظر وهابیت در باره نذر چیست ؟
330 آیا در جنگ بنی قریظه دستور به کشتن یهودی ها صادر شد؟
331 آیه افک در باره کدامیک از زنان رسول خدا (ص) نازل شده است ؟
332 حدیث قدسی «لولاک لما خلقت الأفلاک» در کدام یک از مصادر شیعه و سنی آ مده است؟
333 آیا در هیچ یک از مذاهب و فرقه های اهل سنت فتوایی بر حلال بودن لواط داده شده است؟
334 آیا آیه 55 سوره نور « وعد اللّه الذِین امنوا مِنکم» در باره ابوبکر و عمر نازل شده است ؟
335 آیا  کتاب الأنوار النعمانیة در نزد ما صحت دارد ؟
336 آیا در نهج البلاغه اسم شیعه بیان شده یا به ان اشاره کرده؟
337 آیا شیعیان ، سنت های پیامبر را اجرا می کنند ؟
338 چرا شیعیان با دست باز نماز میخوانند؟
339 آیا خلفا چهارگانه با یکدیگر اختلاف داشته اند ؟
340 آیا شیعیان ، بعد از سلام نماز «خان الأمین» می گویند ؟
341 آیا روایت « أبوبکر وعمر سیدا کهول أهل الجنة» از قول رسول خدا (ص) صحت دارد ؟
342 آیا شیعه در قرن دوم ، سوم یا چهارم هجری تاریخ نویس دارد ؟
343 آن چه که در کتاب در محضر لاهوتیان از شیخ جعفر مجتهدی نقل شده صحت دارد؟
344 آیا بعضی از روایات مفاتیح ، مخالف قران نیست ؟
345 آیا رجعت را می شود با آیات و روایات ثابت کرد ؟
346 آیا امیر مؤمنان علیه السلام با اختیار ، با ابوبکر بیعت کردند؟
347 آیا آیه « إِذ یبایِعونک تحت الشجرةِ » عدالت تمامی صحابه را ثابت می کند ؟
348 آیا خطیب خوارزم که کتابی در فضائل امام علی علیه السلام نوشته است ، سنی بوده یا شیعه ؟
349 چگونه می توان با حدیث منزلت امامت و خلافت حضرت علی علیه السلام را ثابت کرد ؟
350 منظور از ظالم اول ، ثانی و ثالث و  رابع درفرازهای آخر زیارت عاشورا چیست؟
351 آیا شفاعت خواستن از انبیاء و صالحین و توسل به آن ها شرک است ؟
352 آیا نظرات علمی جدید می تواند رد کلمات ائمه (علیهم السلام) باشند ؟
353 شرایط در حدیث سلسله الذهب وعلت نام گذاری آن چیست؟
354 آیا علمای شیعه همه روایات اصول کافی را صحیح میدانند؟
355 آیا اهل تسنن ، هنگام خواندن سوره در نماز ، بسم الله را می گویند ؟
356 چرا شیعیان ، همانند اهل تسنن نمازهایشان را در پنج وقت نمی خوانند ؟
357 چرا امامان با این که می دانستند که چگونه و کی به شهادت می رسند ، باز به محل شهادت خود می رفتند؟
358 چرا خداوند انسان را آفرید؟
359 آیا اویس قرنی در جنگ صفین امیر المومنین علیه السلام را یاری کرد ؟
360 آیا پیامبر (ص) ، ابوبکر را از ترس خبر دادن او به کفار با خود به غار برد ؟
361 آیا ابن ابی الحدید ، شیعه بوده است یا سنی معتزلی ؟
362 آیا امام علی علیه السلام از نحوه استقبال ایرانیان انتقاد کردند؟
363 با این که تنها خداوند است که هیچ خطا واشتباهی ندارد ، چه دلیلی برای عصمت پیامبران وجود دارد ؟
364 با توجه به پیشرفت سریع علم بشر آیا احکام 1400 سال پیش اسلام نیاز به بازنگری ندارد؟
365 آیا زن باید مطیع بی چون و چرای شوهر باشد؟
366 چرا دیه زن نصف دیه مرد است؟
367 مقصود از اهل بیت در آیه تطهیر و اهل بیت در آیه حضرت ابراهیم علیه السلام چه کسانی هستند ؟
368 آیا آیه 29 سوره فتح
369 آیا آیه 100 سوره توبه
370 آیا در کتاب کافی ، روایاتی دال بر تحریف وجود دارد ؟
371 آیا روایت « العلم نقطة کثرها الجاهلون » از قول امام علی علیه السلام صحت دارد ؟
372 آیا یک خانم شیعی می تواند با یک فرد سنی ازدواج کند ؟
373 چرا اهل تسنن خمس را فقط موکول به زمان جنگ و غنائم آن میدانند ؟
374 آیا امام علی علیه السلام ، معتقد به امامت خویش بودند ؟
375 آیا رسول الله (ص) مثل شیعیان امروزی بر مهر و امثال آن سجده می کردند ؟
376 چرا نام ائمه علیهم السلام مستقیماً در قرآن نیامده است ؟
377 آیا آیهء « غلبت الروم ... » در بارهء عمر بن الخطاب و عثمان نازل شده است ؟
378 آیا آیهء « قل لِلمخلفِین مِن الاعرابِ ... » در بارهء جنگ های ابوبکر با اهل رده نازل شده است ؟
379 آیا آیه آی در خصوص عصمت امامان علیهم السلام در قرآن آمده است ؟
380 اولین بار چه کسی از زیارت قبر پیامبر ( ص ) جلوگیری کرد ؟
381 نمونه ای بیاورید که اهل سنت به جنازه یا قبر بزرگانشان تبرک جسته باشند .
382 آیا ائمه علیهم السلام فقط بیانگر احکام هستند و وظیفه ما مطرح کردن مرجعیت علمی اهل بیت علیهم السلام است؟
383 آیا لعن کردن خلفاء و اصحاب جایز است ؟
384 آیا شایعه همسران متعدّد برای امام مجتبی(علیه السلام) درست است ؟
385 آیا در کتب اهل سنت روایتی مبنی بر این که اهل کساء ، فقط اهل البیت هستند ، وجود دارد ؟
386 آیا در کتب روایی شیعه احادیثی در رابطه با تحریف قرآن وجود دارد؟
387 ابوتراب یعنی چه وچرا به حضرت علی ع لقب ابوتراب داده شده؟
388 آیا شفاعت خواستن از غیر خداوند شرک است ؟
389 آیا امام علی علیه السلام برای جانشینی بعد از خودش وصیت کرده است ؟
390 آیا علمای مذاهب چهارگانه ، درباره تبرّک و یا مس منبر و قبر پیامبر ( ص ) و یا قبور صالحین ، نظر مثبت دارند؟
391 نظر شهید مطهری در باره انتقاد علی علیه السلام از خلافت چیست؟
392 آیا روایت : « ما أقول فیهما إلا خیراً » از قول زید بن علی ، در حق ابوبکر و عمر صحت دارد ؟
393 آیا اسلام با خرید و فروش انسان ها به صورت کنیز و غلام موافق بوده است ؟
394 آیا تمامی روایات کتاب کافی ، صحیح السند هستند ؟
395 آیا پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله وسلم بی سواد بودند ؟
396 آیا پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم بر خلافت ابوبکر و عمر بشارت داده است ؟
397 آیا روایت : « و إنا نری أبا بکر أحق الناس بها » از قول امام علی علیه السلام صحت دارد ؟
398 آیا عصمت پیامبر و اهل بیت علیهم السلام خدادادی محض است یا این که اکتسابی و بر اساس لیاقت و امتحان می باشد ؟
399 آیا روایت : « لولا أنا رأینا أبابکر لها أهلا لما ترکناه » از قول امام علی علیه السلام صحت دارد ؟
400 چرا حضرت علی بعد از به دست گرفتن حکومت فدک را بر نگرداند ؟



401 آیا امام علی علیه السلام خلافت خلفاء را مشروع می دانست ؟
402 آیا از علمای اهل سنت هم شخصیت عبد الله سبا را موهوم می دانند؟ آیا در رابطه با مهدی موعود(ع) در منابع سنی روایتی هست؟
403 آیا برگزاری جشنهای خاص در نهم ربیع الاول اشکال دارد؟
404 آیا آیه تطهیر شامل زنان پیامبر هم می شود؟